Solfilm färdigskuren solfilm toningsfilm solfilmen strålkastarfilm fastighetsfilm FAQ soyafilm solar gard

 

FAQ - Frågor & produktguide.

 

Solfilm, färdigskuren solfilm, toningsfilm, strålkastarfilm och fastighetsfilm.
Det kan ibland vara svårt att veta vilken av filmerna man skall välja.
Alla har vi olika kunskaper i montering av solfilmer. Att välja rätt film ifrån
början hjälper dig att spara tid, pengar och du blir nöjd ifrån start.
Därför har vi samlat ihop liten "FAQ" (frequently asked questions, vanligt förekommande frågor) här som skall vara till nytta för dig.
Har du fler frågor du tycker borde vara med här så kontakta oss så lägger vi upp dem här och besvarar dem så gott vi kan.
En utförlig monteringsanvisning för Soyafilm återmonteringsbar solfilm hittar du här >>
 

Solfilm färdigskuren solfilm toningsfilm solfilmen strålkastarfilm fastighetsfilm FAQ soyafilm solarplexius solar gard

Solfilm.

1) 
Fråga: "Ni säljer två olika typer av solfilm, vad är skillnaden på dem?" 
Svar: I dagsläget har vi två typer av solfilm till fordon, avtagbar solfilm (utan klister) och proffs solfilm (med klister). Det är stora skillnader på de två solfilmerna. Den avtagbara solfilmen kan man montera om och om igen eftersom den inte har något klister. Eftersom den är mycket mjukare än vanlig solfilm kan man montera den på böjda rutor direkt utan att forma den. Den avtagbara solfilmen är alltså mycket enkel att montera, hantera och få ett bra resultat utan att ha några direkta kunskaper i montering av solfilm. Avtagbar solfilm har däremot inte lika bra optik inneifrån bilen som proffs solfilmen. Det finns många olika tillverkare av avtagbar solfilm och Soyafilm är den som är bäst vad gäller optik/sikt, skillnaden kan vara mycket stor. Efter installation, ge det hela lite tid så blir filmen klarare när det torkat ordentligt. Uteifrån ser den avtagbara solfilmen lika bra ut som proffs solfilm.  
Proffs solfilm kan bara monteras en gång och kräver mer kunskap i montering för att få ett bra resultat. Om man får ett resultat man inte är nöjd med måste man köpa ny solfilm och demontera den andra. Proffs solfilmen måste formas med varmluftspistol på utsidan av glaset innan montering för att undvika veck och för att få ett bra resultat. Proffs solfilm har en perfekt optik inneifrån bilen, har ett repskyddande lager, högre värmereflekterande egenskaper, suveräna formingsegenskaper dvs allt som en solfilm ett proffs kräver. 

2) 
Fråga: "Vilken solfilm skall jag välja?" 
Svar: Om du inte har några kunskaper i montering väljer du den avtagbara solfilmen eftersom det knappt går att misslyckas med monteringen. Har du kunskap i forma solfilmer och har monterat solfilm tidigare och känner dig säker i monteringsteknik väljer du proffs solfilmen. Däremot om du har tänkt att enkelt kunna demontera solfilmen på t.ex framdörrarna vid besiktning av fordon är den avtagbara att rekommendera. Om du vill kunna demontera och montera om igen så väljer du avtagbar solfilm.

3) 
Fråga: "Vad är Soyafilm avtagbar solfilm, tunn solfilm eller hårda plastskivor eller vad?" 
Svar: Avtagbar solfilm är en tunn 0,15mm mjuk plastfilm. En del förväxlar våran avtagbara solfilm med hårda plastskivor och polycarbonat. Plastskivor och polycarbonat toning är hårt och tjockt som är färgat vilket alltså inte är en solfilm. Plastskivor och polycarbonat sitter inte helt an mot glaset vilket kan se lustigt ut uteifrån och samlar damm och smuts mellan skivan och glaset , många upplever även att de skramlar och vibrerar vilket kan vara störande under färd. Att skivan inte sitter helt slätt mot glaset bidrar också till att det kan bli varmare i bilen än med alla annan solfilm som sitter slätt mot glaset vilket reflekterar värmen mycket bättre. Om man har plastskivor och polycarbonat på dörrsidorna kan man heller ej hissa rutorna vilket kan vara en säkerhetsrisk.
Soyafilm avtagbar solfilm är just vad det är en tunn solfilm i mjuk plast. Soyafilm solfilm sitter helt slätt mot glaset eftersom den monteras med vätska mellan filmen och glaset. Vätskan pressas ut med gummiskrapa och resultatet blir perfekt. Med Soyafilm avtagbar solfilm kan man hissa rutorna som vanligt precis som med all riktig solfilm. Den går snabbt att montera, demontera och återmontera.

4) 
Fråga: "Vad skiljer sig era proffs solfilmer ifrån andra så kallade "solfilmer"?" 
Svar: Det finns många olika aktörer av solfilmslösningar på marknaden bra och mindre bra. På Soyafilm.se säljer vi bara kända varumärken vilket gör att du kan vara trygg när du väljer våra produkter. Solar Gard som vi säljer är en av de största och bästa tillverkarna av solfilm. De ger bra garantier och är stabila på marknaden i många år. 
De flesta bildelskedjor säljer inte någon proffs solfilm utan oftast solfilm av låg kvalitet och inte några kända varumärken. En proffs solfilm är en solfilm som professionella montörer använder eftersom de är enkla att forma, har bra reflekterande egenskaper, färgbeständig och håller i många år. 
Bildelskedjor och mindre webbshopar som säljer solfilm utan känt varumärke kan fungera till en början och verka som ett bra billigt val tills man märker att den inte går så lätt att forma, bleks och ändrar färg med tiden, lättare blir bränd när man försöker forma den mm. De reflekterar inte värme lika bra utan binder upp solenergin/värmen mer vilket gör att bilen kan bli varmare än utan solfilm!
Skillnaderna är många. Proffs solfilmer är dyra att tillverka men man får vad man betalar för och har du en gång provat en bra solfilm så kommer du inte vilja ha något annat.

5) 
Fråga: "Får man ha solfilm på de framdörrarna och vindrutan?" 
Svar: Det gäller olika lagar med detta beroende på vilket land man framför fordonet. I Sverige får man inte ha någon solfilm på framdörrarna och inte heller på vindrutan. Om besiktningen upptäcker solfilmen på framdörrarna kan man få ombesiktning.

6) 
Fråga: "Jag får hela tiden bubblor mellan solfilmen och rutan, varför?" 
Svar: Bubblor kan man få med all solfilm men beror offtast inte på filmen utan på att man har fått skräp/damm mellan filmen och rutan. Den avtagbara solfilmen är här mycket smidig att åtgärda problemet eftersom man man ta loss filmen, skölja rent och sedan montera om den igen. Proffs solfilmen kan man med vissa tekniker ibland åtgärda bubblorna denna solfilm kan dock inte rengöras och monteras igen.

Att handla på hemsidan. 
1) 
Fråga: "Jag hittar inte det jag söker, hur får jag hjälp?" 
Svar: Vi kan hjälpa dig på flera sätt. 
CHAT: Du kan starta chatten, om vi är online, så kan vi hjälpa dig igenom en order och även skicka länkar til dig til rätt vara.
KONTAKTFORMULÄR: Du kan fylla i kontaktformuläret under 
länken Kundtjänst / kontakt >>.  Vi svarar inom 24 timmar!
TELEFON: Du kan ringa oss på 0247-429998. Om vi inte svarar är vi fullt upptagna och ber dig återkomma senare.
E-POST: Skicka e-post till service(at)soyafilm.se så återkommer vi snarast möjligt, inom 48 timmar.

2) 
Fråga: "Min leverans dröjer vad gör jag?" 
Svar: Kolla din spårningsinformation du fått på e-post eller sms och spåra vart din order befinner sig. 
Kontakta oss snarast om din order gått över leveranstiden så vi kan hjälpa dig omgående.

3)
 
Fråga: "Jag har beställt fel eller fått fel vara, vad kan jag göra?" 
Svar: Om du har beställt fel eller fått fel vara skickad till dig kontaktar du oss innan retur. Vi godkänner inga returer innan vi har granskat ordern med dig först. 

4) 
Fråga: "Varför är det ingen retur- bytes- eller ångerrätt på vissa varor?" 
Svar: Det är returrätt och ångerrätt på allt utom kapade skyddsfilmer, färdigskuren solfilm, färdigskuren strålkastarfilm, måttanpassade produkter och varor med nedsänkt pris. Detta är till ett skydd för oss eftersom vi processar all film etc vid order och helt enligt konsumentverkets regler. Vi upplyser tydligt om detta i köpvillkoren man godkänner vid köp. Du kan läsa köpvillkoren här >>. Dessutom gäller endast konsumentlagen för privatkunder inom Sverige.

5) 
Fråga: "Jag missade att använda en rabattkod eller biljett, kan jag dra av det i efterhand?" 
Svar: Nej. Rabattkoder och biljetter är "färskvara" och en värdehandling och måste användas direkt vid köp och innan giltighetstiden gått ut.